utorok 28. januára 2014

Zamilujte sa do peňazí a budete zarábať peniaze!




Tento týždeň som bola zaplavená e-mailami od ľudí, čo sa týka financií. Väčšinu z týchto e-mailov poslali ľudia, ktorí chcú peniaze, ale buď neveria, že môžu (vzhľadom na ich skromné ​​začiatky), alebo neveria že môžu (s ohľadom na ich duchovnú orientáciu). To ma inšpirovalo natoľko, že som sa rozhodla celý blog venovať tejto téme.

Predstava, že spiritualita a peniaze nemôžu spolu existovať, a že je eticky nesprávne meniť duchovno na biznis, je pre mnohých z nás posvätnou predstavou. Berieme to príliš ako pravdu; nie

sme ochotní o tom plne zapochybovať.V skutočnosti, priradenie hodnoty vašej ponuke na duchovnej úrovni, nie je nič iné ako priradenie hodnoty k položke, ktorá vôbec nesúvisí s duchovnosťou, pretože položka nie je o nič menej duchovná než vaša duchovná práca. Fyzické, hmotné veci nie sú oddelené od zdroja energie. Nie sú oddelené od ducha. Jedná sa o rozšírenie ducha. Čo to znamená? Peniaze sú tiež rozšírením ducha, takže nie je správne hovoriť, že peniaze a spiritualita sú v rozpore.



Väčšina z nás, ktorí sa venujeme spiritualite vkladá svoju vlastnú myseľ, srdce, dušu, peniaze a čas do duchovnej praxe. Venujeme tomu svoje životy rovnako, ako akýkoľvek iný profesionál vkladá svoju existenciu do jeho obchodu. A otázka, ktorú sa máte opýtať sami seba je: Ceníte si svoje odhodlanie a schopnosti? Máte dostatočne vysokú mienku o sebe, alebo o tom čo môžete druhým ponúknuť (to v čom ste odborníkom), že by bolo podľa vás možné, že to čo viete by mohlo byť pre niekoho iného prínosom, a teda hodnotné ?

Opýtali by ste sa v súčasnej spoločnosti chirurga alebo psychológa, či bude robiť zadarmo? Mohli by venovať dostatok času tomu, aby boli lekármi v prípade, že by museli vykonávať nejakú inú prácu na plný úväzok, za ktorú by bolo etické pýtať si peniaze? Odpoveď je nie. Za takýchto okolností nebudú mať čas ani energiu vykonávať svoju prácu. Ale to je to, čo mnohí z nás očakávame sami od seba, keď pracujeme v duchovnej oblasti! To, alebo že budú nezávisle bohatý. Pravda je: zase si robíme z peňazí nepriateľa. Radšej by sme sa mali do nich zamilovať. Zamilovanosť sa do peňazí je opakom chamtivosti. Zaobchádzajte s nimi rovnako ako so vzduchom. Nespochybňujete, či je vzduch prítomný, takže sa nadychujete a vydychujete bez obáv, či tu vždy pre vás bude. Prichádza a odchádza. Odchádza a prichádza. Plynie.


Nebojte sa o to, že by ste sa mohli stať bezcitným, chamtivosťou riadeným monštrom – nebudete sa cítiť dobre keď odmietne niekoho, kto skutočne oceňuje, a túži po tom čo ponúkate, ale aktuálne si to nemôže finančne dovoliť. Ak cítite ako je dobré to urobiť, môžeme vytvoriť riešenie, ktoré umožní osobe stretnúť sa s nami, a zároveň sa pri tom nebudeme obetovať. Buďte v tom kreatívny. V minulosti, niektorí ľudia vytvorili splátkové kalendáre, niektorí prijímali výmeny, niektorí prijímali dary od ľudí, ktorí boli filantropmi a ktorí chceli zaplatiť za niekoho, kto si to nemohol sám dovoliť. Najdôležitejšou vecou je, že musíme robiť v súlade s našim vlastným vnímaním integrity; a my smetí jediní, ktorí sú schopní definovať parametre našej vlastnej osobnej integrity. Nemôžeme prijímať „absolútne pravdy“ o tom, čo je alebo nie je správne, čo je alebo nie ej v súlade, pretože „dobre“ a zle“ sú ľudské koncepty, ktoré z perspektívy zdroja neexistujú. Náš „súlad“ je vždy založený na našich perspektívach a kde sme v súčasnej dobe vibračne, a to sa vždy líši od človeka k človeku. To je dôvod, prečo najdôležitejšou vecou , ktorú treba urobiť, je rozhodnúť čo je a čo nie je v súlade s vašou integritou, a len s vašou integritou (ničím viac). Druhá najdôležitejšia vec, ktorú musíte urobiť, je skutočne sa opýtať a rozhodnúť sa , prečo niečo je alebo nie je v súlade s vašou integritou. Vaše vlastné vnímanie integrity by malo byť vaším kompasom . Vaše vlastné vnímanie integrity by malo byť základom všetkých vašich rozhodnutí . A nemali by ste sa snažiť nanútiť svoj ​​vlastný zmysel pre integritu niekomu inému tým, že budete očakávať. Že vaše štandardy a uhly pohľadu sa stanú ich štandardmi a uhlami pohľadu.



Musíme byť ochotní skutočne robiť prácu, prísť na to, PREČO nám vadí priradiť peňažnú hodnotu k duchovnej práci. To vám pomôže, aby ste vytriedili obmedzujúce presvedčenia a ilúzie od toho čo je vašou skutočnou, prospešnou pravdou vzhľadom k peniazom a spiritualite. Chcem vám pripomenúť, že výber hodnoty nie je rovnaký ako rozhodovanie o tom, koľko má vaša práca hodnotu. Hodnota je relatívna. Ak si ľudia nemyslia , že to, čo ponúkate je hodné peňažnej hodnoty ktorú ste sa rozhodli za to pýtať, nemusia si to kúpiť. To nie je váš problém. Vašou prácou nie je urobiť ich šťastnými. To je nakoniec to, čo chcú, aby ste robili, keď vás požiadajú, aby ste upravili svoje rozhodnutia tak, aby im vyhovovali. Oni sa cítia bezmocní voči svojmu vlastnému šťastiu a bezmocní k peniazom. Majú pocit, že ich šťastie závisí na tom, či ich vy urobíte šťastnými. Mentálne majú peniaze spojené s korupciou a zlom a nedostatok peňazí spojený so spravodlivosťou a cnosťou. To nie je pravda; ale je to realita, do ktorej sa sami dostali. Oceňujete tieto veci pre nich, ak sa obetujete aby ste im vyhoveli. Môžete získať ich ocenenie, ale skutočne to je niečo, za čo stojí obetovať samého seba ?

Skutočnosťou je, že väčšina z nás má tak negatívne myslenie o peniazoch, že vonkajšou motiváciou peňazí sa zmenšuje naša vnútorná motivácia robiť to, čo milujem. Chcete venovať svoj ​​život duchovnej praxi a poskytovať ostatným plody tohto zasvätenia? Alebo chcete robiť prácu, pre ktorú nemáte vášeň, len preto, že vám vraveli a sami ste si vraveli, že je to viac etické ? Je to naozaj etickejšie zarábať peniaze robením niečoho čo v skutočnosti nemáte radi, ako napríklad pracovať v „mekáči“, ako zahrnúť peniaze do vašej duchovnej praxe?

A nemusíte sa báť, ak zistíte, že vaša láska k peniazom víťazí nad láskou k spiritualite (a zistíte, že to podkopáva vaše duchovné a etické hodnoty), na tom nie je nič zlého. Nie je to o nič horšie, ako milovať vanilkovú zmrzlinu viac ako spiritualitu. To je jednoducho vaše znamenie, že je čas ukončiť vašu duchovnú činnosť, a urobiť zo samotného naháňania peňazí vašu radosť a cieľ. Na tom nie je nič zlé, volá sa to stať sa investorom. A tam sú naozaj ľudia, ktorých vášňou č. 1 je mena, a sú to úžasní ľudia. Oni jednoducho nie sú tí, ktorí sa dostávajú do novín.

Nie je zlé túžiť po svete, ktorý nie je založený na peniazoch, kde má každý všetko, čo potrebuje, kedykoľvek, a bez akýchkoľvek otázok. Ale môj odhad je, že ak nežijete úplne mimo civilizáciu a bez spojenia zo svetom, žijete vo finančne riadenom svete. Môžete buď odolať a bude vám mizerne, alebo nájsť a prijať aspekty, ktoré by ste mali radi vo svete, ktorý beží na základe financií a naďalej budete v stave radosti a tým aj zarovnaný s vaším vyšším ja.





Môžete byť stále voľne milujúci, láskavý, súcitný a štedrý človek, a stanoviť cenu na čokoľvek, čo ponúkate. Neočakávate od každého, že zaplatí túto cenu. Vy jednoducho očakávajte, že budú na tejto planéte ľudia, ktorí ocenia čo ponúkate a zaplatia túto cenu. Lopta zvaná slobodná vôľa je stále vo svojom ihrisku. Môžu si vždy vybrať, či má cena hodnotu toho, čo z toho dostanú, alebo nie. A ak cítia ako riziko takto utratiť peniaze, môžu sa rozhodnúť, či to riziko za to stojí, alebo nie. V žiadnom prípade ich neovládate.

Väčšina ľudí je vlastne rada, že prispeje k vášmu úspechu a blahobytu, čo je to, čo nám peniaze umožňujú (umožňujú nám zúčastňovať sa na prosperite iných ľudí). Ak sa necítia potešení, je to preto, lebo sa cítia voči peniazom bezmocní, a myslia si, že využívajú druhých ľudí, ak ich požiadajú aby urobili niečo, o čom si myslia, že to sami nie sú schopní urobiť (napríklad ako míňať peniaze). Ak je to váš prípad, je to preto, že nevidíte skutočnú hodnotu v tom, čo robíte. Opäť to nie je váš problém. To je na nich, či vidia alebo nevidia hodnotu. Podporujete pohodu sveta tým, že dávate peniaze tým smerom, z ktorého k vám smeruje radosť.

Pointa je: Mali by ste robiť prácu, ktorá vám bude prinášať oboje.

1. Ak ste nikdy nedostali za ňu zaplatené ani cent, a

2. Ak ste tak bohatý, že by ste za ňu nemuseli dostať zaplatené.

Ale nie je nič zlé na tom zarábať, aby ste podporili váš denno-denný život a život tých, ktorí sú závislí na vás, zatiaľ čo robíte prácu, ktorú milujete najviac.

Dostávanie peňazí na to, čo radi robíte je len bonus. Bonus, ktorý je v dnešnej spoločnosti nielen výhodný, ale aj nutný.



Peniaze nezačínajú "tam vonku" vo svete, začínajú v mysli. Ak sa sústredíte na svet s postojom hojnosti, musí hojnosť prísť k vám. Toto je univerzálny zákon. Nemôžeme sa sústrediť na veci, ktoré spôsobia, že sa cítime, ako keby nám chýbajú peniaze a zároveň zarábať peniaze. Nemôžeme sa sústrediť na veci, ktoré nám spôsobujú, že veríme, že je ťažké zarábať peniaze a zároveň zarábať peniaze s ľahkosťou. Nemôžeme potrebovať / chcieť peniaze a nenávdieť / odmietať peniaze v rovnakom čase, bez toho aby ste sa zasekli v statickej situácii, kde neprúdia do vášho „zažívania“ (toho čo u zažívate) žiadne peniaze.

Skutočným dôvodom, prečo ľudia, ktorí pochádzajú z bohatého prostredia, vytvárajú viac bohatstva, je menej o šťastí ich finančných zdrojov, ako skôr o tom, že ich rodičia ich učili myslieť v rovine bohatstva, skôr ako v rovine chudoby. Vo svete, kde peniaze začínajú v mysli, človek, ktorý si myslí v rovine bohatstva je bohatí. Ten, kto si myslí v rovine chudoby sú chudobní.

--------------------------------
Preklad blogu: Gabi Fest
(Je to taký voľnejší preklad, vzhľadom na to, že som v prekladoch začiatočník. Ospravedlňte teda drobné nedostatky, ktoré sa v preklade môžu vyskytnúť. Ďakujem za pochopenie.)
Korektúry: ArPharazôn (Andrej Kras)

Originál článku v angličtine nájdete na tomto linku:
http://blog.thespiritualcatalyst.com/fall-in-love-with-money-and-you-will-make-money/

Tento článok je preklad z pôvodného článku a je ho možné v neskrátenej a neupravenej forme šíriť nekomerčným spôsobom s pridaním zdroja a vrátane všetkých v článku už uvedených zdrojov, linku na tento blog http://gabifest.blogspot.sk/2014/01/tento-tyzden-som-bola-zaplavena-e.html a celej tejto poznámky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára