piatok 14. februára 2014

Božská ženskosť.



Dnes som robila rozhovor so začínajúcou odborníčkou na samopomoc Laurou Marie. Pozerať sa na ňu na druhej strane obrazovky bolo pre mňa celkom upokojujúce. Na pohľad bola ako umelecké dielo; porcelánová pleť, ktorá sa rozkladala na štruktúre jej tváre, a vlasy ako pradený hodváb. Bola plná elánu do života. Jej slová boli ľahko podfarbené francúzskym prízvukom. Nemohla som prestať premýšľať o ženách všeobecne ani potom, čo rozhovor skončil. Je veľmi dôležité, že ako ženy, ideme vo svete príkladom, ako plne stelesniť a vyjadriť sami seba. Je na

čase, aby tí z nás, ktorí sa narodili ako žena, uvoľnili svoj odpor voči svojmu vlastnému pohlaviu a začali prijímať a vyjadrovať svoju ženskú podstatu. Ženy boli v odpore voči božskej ženskosti v sebe príliš dlho, rovnako ako ľudská spoločnosť bola v odpore voči božskej ženskosti príliš dlho .

Dimenzia v ktorej žijeme, je dimenziou navrhnutou za účelom rozšírenia; a v tejto dimenzii je expanzia vedľajším produktom kontrastu. Kontrastom, mám na mysli polárne energie. Toto je dimenzia duality. A to je dôvod, prečo sme odbočili od jednoty zdroja energie a môžeme vidieť povstávať dve polárne energie. Po stáročia boli tieto polárne energie označované ako jin a jang, alebo boh a bohyňa. Bohyňa reprezentuje božskú ženskosť; boh predstavuje božskú mužskosť. Na prejavenej úrovni, to reprezentuje fyzickú ženu a fyzického muža.

Božská ženská energia predstavuje tieto aspekty vo vesmíre: zotavenie, život, obnovenie, vytvorenie, narodenie, liečenie, vnímavosť, otvorenosť, materstvo, výchovu, lásku, porozumenie, súcit, vhľad, intuícia, múdrosť, odpustenie, mesiac, pripojenie, harmóniu a zmyselnosť. Aby sme dovolili božskej ženskosti v nás vystúpiť na povrch, musíme tieto aspekty hľadať v sebe. Zistíte, že ste viac v kontakte s niektorými aspektmi povahy svojej božskej ženskosti, a s ostatnými menej. Napríklad, môžete byť plne v kontakte s vašou vlastnou zmyselnosťou, ale nie ste v kontakte s materstvom. Ak je to váš prípad, vyjadrenie božskej ženskosti vo vás, znamená spájanie sa a vyjadrovanie skrytého materstva vo vás, vašim jedinečným spôsobom.

Je to pochopiteľné, že v dnešnom svete by mnohé z nás rady potlačili tieto energie, aby sa vysporiadali s moderným denným životom. Napríklad, je ťažké vpustiť jemnosť chápavého súcitu do nášho života, keď sa od nás očakáva, že budeme pestovať súťaživú kariéru na pracovisku. Ale naše zdravie závisí od vytvorenia priestoru v našom živote, v ktorom dovolíme týmto zdedeným kvalitám vyjsť na povrch. Naše ženstvo je jedinečné. Každá žena je jedinečným vyjadrením božskej ženskosti. Zosúladenie sa s božskou ženskosťou v nás nie je o tom, zosúladiť sa s archetypálnou predstavou o tom, čo božská ženskosť je, alebo nie je. Jedná sa o uvoľnenie veci, ktoré blokujú našu vlastnú jedinečnú ženskú esenciu vyžarujúcu skrze nás. Je to o znovuzískaní toho, kým naozaj sme.



Mnohí z nás si vybudovali svoje životy a svoj obraz buď v odpore voči tradičnej predstave o tom, čo by mala "žena" byť, alebo na podporu tradičnej predstavy o tom, čo by mala "žena" byť. To je problém, pretože ani jedna cesta nereprezentuje naše skutočné ja. Ani nám nie je umožnené byť tým, kým skutočne sme. Namiesto toho, aby sme boli úprimné ohľadom našich skutočných citov vzhľadom našej ženskej identite, trávime svoj čas buď rebelovaním oproti očakávaniam, alebo prijatím očakávaní, z ktorých v skutočnosti nemáme radosť, pretože zúfalo potrebujeme prijatie a potvrdenie. Mali by sme sa sami seba opýtať, či je nejaká časť tradičnej ženskej role z ktorej máme radosť? Napríklad, radi nosíme vysoké podpätky alebo make - up? Používame tieto veci aby sme zdôraznili svoju ženskosť? Alebo to robíme pretože cítime, že bez nich nie sme dostačujúce, alebo to nosiť musíme jednoducho len pre to, že sme ženy? Máme radosť s predstavy muža ako „živiteľa“, pretože je zábavné mať skúsenosť človeka, ktorý nás miluje natoľko, že podporuje naše fyzické potreby a túžby ? Alebo prijímame myšlienku muža ako živiteľa, pretože sa necítime schopné uživiť sami seba? Odpoveď sa bude líšiť od ženy k žene. Musíme sa spýtať sami seba: prišla odpoveď, ktorú sme dostali, z pozitívneho emočného priestoru, alebo negatívneho emočného priestoru ?

Dám vám osobný príklad; bola som vychovaná oddanou feministkou. Moja matka bola vedľajším produktom 60. rokov. Bola súčasťou ženského hnutia za práva žien, a tak po dlhé roky odmietala tradičný pohľad na ženskosť. Bola oblečená ako muž. Spálila svoje podprsenky na verejnej demonštrácii. Prečo? Pozrite sa na niektoré z reklám, s ktorými vyrastala ...











Áno, prišli ste na pointu ... mohla by som dať tisíce týchto reklám na tento blog. Ale cítim, ako môj krvný tlak stúpa.

V každom prípade, vďaka veľkosti odporu mojej matky voči veciam s ohavne sexistickým charakterom, sa postarala o to, že si manifestovala dcéru, ktorá bola samý rúž, push-upka a vysoké podpätky. Čo to znamenalo pre mňa ako dieťa? Znamenalo to, že moja mama zachádzala až do krajnosti, aby odstránila všetko ružové z môjho šatníka a hračiek. Ako malá som nacucla ideu, že ružová je pre „dievčenské dievčatá“, a „dievčenské dievčatá“ boli patetické, bezmocné, slabé a vinné za pretrvávajúcu tyraniu mužov. Ako som vyrastala, kvôli tejto myšlienke bola pre mňa ružová odpudivá. Pozerala som sa na ženy, ktoré sa identifikovali s ružovou ako na menejcenné. Videla som ich ako diskreditujúce naše pohlavie. Ale keď som prechádzala terapiou pred niekoľkými rokmi, bola som požiadaná, aby so si predstavila farbu s ktorou sa cítim v bezpečí, a napadla ma ružová. Keď som skúmala môj odpor k ružovej, zistila som, že môj odpor k ružovej farbe nebol neoddeliteľnou súčasťou toho, kto som. Ružovú farbu som odmietala pre to, čo som si myslela, že má ružová reprezentovať. Keď som bola úprimná sama k sebe, zistila som, že milujem ružovú farbu. Je to jedna z mojich najobľúbenejších farieb. V skutočnosti sa z nej cítim bezpečne. Veci sa majú tak, že keď sme sa zaviazali žiť taký život, ktorý nás robí šťastnými, musíme sa zaviazať , že budeme udržovať len tie presvedčenia a činnosti, ktoré prispievajú k našej radosti. To znamená, že mnohé z nás budú prijímať veci , ktoré sú tradične považované za ženské; zatiaľ čo niektoré z nás budú odmietať veci, ktoré sú tradične považované za ženské. Cieľom je nechať si čas na rozhodnutie sa, čo pre nás, ako jednotlivcov (nie ako ženské pokolenie) pracuje, a čo nie. Nemáme sa (a nemali by sme sa ) zbavovať presvedčení a praktík, ktoré pracujú pre nás na základe faktu, že ostatní ľudia sa rozhodli, že to pre nich nefunguje. Jednoducho musíme byť veľmi úprimní sami voči sebe v tom, čo pracuje a čo nepracuje v náš prospech.



Pred časom, keď som robila moje video o božskej ženskosti, som predložila tieto návrhy, aby pomohli ženám preniknúť do božskej ženskosti v nich, ale chcela som ich zahrnúť do tohto blogu, pretože je to veľmi dôležité, aby sme prijali božskú ženskosť v nás, a pomáhali ostatným urobiť to isté.

1. Umožnite sami sebe tvoriť. Ženy sú prirodzenými tvorcami. To je jeden z dôvodov, prečo môžeme vytvárať život. Keď nie sme v kontakte s božskou ženskosťou, nedovoľujeme sami sebe tvoriť. Jedným z najlepších spôsobov, ako prebudiť svoju tvorivú energiu je začať robiť umenie. Akýkoľvek druh umenia bude pre vás prínosom, pokým z neho budete mať radosť.

2. Spolupracujte a stretávajte sa spolu s inými ženami. Vyjdite z izolácie. Je hlboko liečivé, ak ste boli v rozpore s vlastnou ženskosťou, stretávať sa s inými ženami a zamerať sa na vzájomné liečenie vášho vzťahu k ženskosti. Niektoré kultúry v našom starobylom svete tomu rozumeli. To je myšlienkový proces, ktorý stojí za hnutím Červený stan. Môžete mať ženskú skupinu, ktorá je zameraná na ženské témy, ako je menštruácia alebo materstvo a otvoriť základ na diskusiu. Je neuveriteľné aké liečenie môže nastať, keď sa ženy otvoria vlastným problémom a myšlienkam vo vzťahu k ženskosti. Neexistuje žiadny dobrý alebo zlý spôsob, ako to urobiť, a môžete veriť, že keď v miestnosti zhromaždíte ženy, energia bude vždy smerovať k uzdraveniu.

Je dôležité uvedomiť si, že postoj typu "chlapom vstup zakázaný", ktorého sa ženy držia na týchto stretnutiach nie je zdravý v žiadnom prípade, pretože vylúčenie je opakom božskej ženskej energie. Oddelenie pohlaví je časťou toho, čo rozpaľuje oheň a nedorozumenia medzi nami. Ak sa muži chcú podieľať na týchto zhromaždeniach, môžete uznať, že ste v dobrej spoločnosti. To znamená, že muži vo vašom živote nie sú ohrození božskou ženskosťou a tak bude pre vás oveľa jednoduchšie vyjadriť svoju božskú ženskú podstatu v ich prítomnosti. Pre niektoré ženy môže byť ťažké vyjadriť svoj ​​božský ženský charakter ak je v miestnosti muž. Nie je to prirodzené. Je to vedľajším produktom toho, že ženy boli učené potláčať svoju ženskosť. Je to vedľajším produktom rozpakov a hanby, že máme pocit, že nemôžeme byť otvorené samé voči sebe ako ženy, ak je prítomný muž. Ale ak budeme mať otvorenú myseľ, zvedavý muž (alebo niekoľko mužov ) prítomných za týchto stretnutiach, nám môže skutočne pomôcť nám ako ženám naučiť sa, že môžeme uvoľniť božskú ženskosť v prítomnosti mužov. Berte to ako rehabilitáciu! Okrem toho sa vždy sťažujeme, že nám muži nerozumejú, tak im pomôžme! Otvorte sa im, a možno, že nám budú rozumieť.

3. Preskúmajte svoju zmyselnosť. Božská ženskosť je známa ako vtelená krása. To znamená, že je čas oceniť a osláviť krásu vo vašom živote. Odráža váš život zmyselné potešenie? Ak nie, je čas na prerábku. Obklopte sa estetickými príjemnými vecami. Doprajte si zmyselné potešenie, či už je to teplý perličkový kúpeľ alebo vôňa, ktorá sa vám páči. Obklopte sa farbami. A je načase začať preskúmavať svoju ​​vlastnú sexualitu. Naše orgány by nemali byť pre nás nikdy tabu. Spoznajte sami seba dôverne.

4. Preskúmajte, pýtajte sa a liečte svoje myšlienky a pocity smerom k materstvu a voči svojej vlastnej matke. Nezáleží na tom, či chcete alebo nechcete momentálne deti; väčšina z nás má stále nezdravé myšlienky a pocity o materstve. Buď sme v nezdravom stave odporu voči materstvu, alebo máme pocit, že je to naša jediná cesta, ako byť potrebným a obhájiť svoju existenciu. Ani jeden z týchto spôsobov bytia nie je zdravý ani pre vás ako jednotlivca, ani ako pre matku. Vaše prvé spoznanie s božskou ženskosťou nebol nik iný ako vaša matka. Ak máte odpor k svojej matke, máte odpor k božskej ženskosti vo vás. To znamená, že jedna z najdôležitejších častí procesu spájania sa s vašou ženskou podstatou je skúmať a liečiť vzťah medzi vami a vašou matkou. Pre niektoré z nás, to je ťažká úloha. To neznamená, že musíme urobiť niečo, aby sme sa znovu spojili so svojimi matkami. To neznamená, že by sme sa mali stať najlepšími priateľmi. Naše matky ani nemusia byť nažive, aby sme mohli liečiť naše vzťahy s nimi. To, čo potrebujeme urobiť, je oddeliť sa od matky, takže môžeme odvrhnúť všetky škodlivé myšlienky, ktoré sa z nich na nás preniesli a oslobodiť sa od nich. Zistíme, že ako náhle od nich budeme mať mentálny a emocionálny odstup môžeme sa naučiť byť sami sebou a až potom môžeme uzavrieť mier s našimi matkami. Až potom môžeme skutočne stelesniť božskú ženskosť v nás.



5. Prezrite si aktuálne vnímanie ženskosti vo svojej rodine a vo vašej kultúre. Prezrite si, čo ste sa naučili, keď ste vyrastali vo svojej rodine o tom, čo to znamená byť žena. Prezrite si tradičné rodové role a vzťahy k ženskosti vo vašej kultúre. Tým sa líšite aj od kultúry ku kultúre vo svojej vlastnej krajine. Napríklad, keď žijem v Amerike, tradičná rola ženy so sebou nesie:

Skupina žien

make-up

vysoké podpätky

Antikoncepčné tabletky

Skrývanie menštruácie pomocou tampónov a vložiek

šaty

nosenie podprseniek

Oholené nohy a podpazušie

Vydaj

Tehotenstvo

Pôrod

Výchova detí

Varenie

Upratovanie

Láskavosť

Venovanie starostlivosti

Potláčanie hnevu

Dovolenie mužom riadiť peniaze v domácnosti

Mať koníčky, ale nie kariéru

Sebaobetovanie pre ostatných pre to, aby si zostala naďalej cnostná

Nakupovanie

Zútulnenie domácnosti

Dovolenie mužom robiť ťažkú a manuálnu prácu za nás

Nechať mužov otvárať nám dvere

Preskúmajte, čo znamená byť ženou vo vašej rodine a kultúre, a rozhodnite sa s čím z toho sa stotožníte a čo vám robí radosť, a čo nie. Ktoré z nich Vy osobne cítite, že odrážajú vašu božskú ženskosť a ktoré vy osobne cítite, že vašu ženskosť potláčajú ? Napríklad, ak budeme vyrastať v kultúre, ktorá identifikuje „ženskosť“ ako zostávanie doma a vychovávanie detí, potom je ľahké cítiť sa nedostatočnou ženou, ak nemáme radosť zo zostávania doma a výchovy detí. Potom sa cítime previnilo. Kvôli pocitu viny sa môžeme snažiť donútiť mať radosť z chovania detí, tak ako z toho majú radosť tie perfektné doma zostávajúce matky. Je čas pripomenúť si, že božská ženskosť sa prejavuje rôznymi spôsobmi. Len to, že ste iný druh matky, neznamená že ste horšou matkou preto, že to robíte vlastným spôsobom, namiesto toho aby ste sa snažili prispôsobiť idei spoločnosti o tom, ako by materstvo malo, alebo nemalo vyzerať. Možno, že pre vás zostať doma a vychovávať dieťa, zatiaľ čo váš manžel pracuje, nie je výrazom božskej ženskosti vo vás. Pre vás, dovoliť si mať kariéru znamená dovoliť božskej ženskosti vo vás vyjadriť sa. Ďalšia žena sa môže cítiť, že by nebola bez kariéry hodnotná. Môže sa pokúsiť prinútiť samú seba robiť kariéru rovnakým spôsobom ako to robia ostatné ženy. Tu je tiež čas pripomenúť si, že božská ženskosť sa prejavuje rôznymi spôsobmi. Len preto, že si viac užíva zostávať doma a starať sa o deti, ako mať kariéru niekde mimo domova neznamená, že nevidí svoju skutočnú hodnotu. Ona je nemenej úspešná a významná. Je možné, že božská ženskosť v nej kričí, že jej najvyšším prejavom je, aby zostala doma a vychovávala deti. Pre túto ženu, dovoliť jej zostať doma s deťmi znamená dovoliť božskej ženskosti v nej aby sa naplno vyjadrila.

6. Spojte sa s vašou intuíciou. Počúvajte svoje emócie. Žena, ktorá je riadená logikou je žena, ktorá je mimo kontakt s božskou ženskosťou v nej. Ženstvo je vnímavý stav bytia. Vnímavosť znamená dávať dole tie múry, ktoré ste postavili okolo seba. Vnímavosť je stav hlbokej otvorenosti a časť toho, čo prichádza z tejto otvorenosti je vnímavosť pre to, čo je nad rámec fyzickej dimenzie.

7. Pestujte otvorenosť, lásku, súcit a jemnosť voči svetu a voči sebe. Chcem zdôrazniť, že to neplatí len pre ostatných. To platí aj pre nás samých. V modernej spoločnosti sa každý deň tak veľmi snažíme, že sa zdá, že už nie je priestor pre tieto kvality v našom živote. Ale tým si vytvárame rakovinu prsníka. Umierame kvôli tomu. Naša delikátna biochémia nemôže držať krok s tým, čo robíme. Je čas na zmenu. Vyberte tri zmeny ktoré môžete vykonať dennodenne, a ktoré dovolia týmto energiám vojsť. Napríklad by ste sa mohli zaviazať k tomu, že zavoláte kamarátovi raz do týždňa ,len preto, aby ste trénovali počúvanie so súcitom a bez hodnotenia. Alebo by ste sa mohli zaviazať k tomu, že urobíte jednu láskyplnú vec pre seba každý deň, ako napríklad, že si dáte urobiť pedikúru, dovolíte si ísť spať namiesto toho aby ste dokončili ten projekt, alebo si kúpite to nové oblečenie, na ktoré nemôžete prestať myslieť.

8. Robte meditácie, ktoré sú zamerané špeciálne na spojenie s božskou ženskoťou. Neexistuje žiadny dobrý alebo zlý spôsob, ako to urobiť. Môžete si vymyslieť svoj ​​vlastný ak chcete, ale stovky týchto meditácií možno nájsť on-line. Meditácie s „vedením“ (tútorom) sú účinné a veľa ľudí má skvelé nápady, ako sa spojiť so svojou božskou ženskosťou. Skúste niektorý z nich, ak cítite nutkanie vyskúšať to. Najhoršia vec, ktorá sa môže stať je, že možno nájdetetú, ktorá skutočne funguje.

9. Preskúmajte svoj odpor voči tomu byť ženou na duchovnej, duševnej, fyzickej i spoločenskej úrovni. Odpor je slovo, ktoré používame na opis energie za negatívnou emóciou . Máte odpor (teda negatívne emócie) vzhľadom k vašej menštruácii? Máte odpor voči tomu byť ženou? Máte odpor vzhľadom k svojim prsiam? Máte odpor voči noseniu alebo nenoseniu make-up-u? Máte odpor k otvorenosti k ostatným? Máte odpor voči prirodzenému pôrodu? Ak máte pocit odporu voči akémukoľvek aspektu života, ktorý vás identifikuje ako " ženu ", niečo stojí v ceste božskej ženskosti vo vás. Napríklad, nemusíte nosiť šaty, aby ste prijali božskú ženskosť, ale potláčate božskú ženskosť, ak spájate šaty s tým byť ženou a naďalej prechovávate odpor voči šatám. Pokúste sa nájsť svoje základné presvedčenia, ktoré vo vzťahu k odporu cítite, a potom tieto presvedčenia prepustite. Nič nepomáha božskej ženskosti skvieť sa viac, ako uvoľnenie svojho odporu voči tomu, čo si spájate so ženskosťou.

10. Prijmite svoje telo. Naša kultúra je vo vojne s ženským telom. Výsledkom je, že sme vo vojne s našimi telami. Božská ženskosť sa prejavuje fyzicky unikátnym spôsobom. Ak odporujete častiam svojho tela, ktoré vás robia ženou, odporujete božskej ženskosti. Existuje veľa skvelých kníh na trhu, ktoré sú zamerané na to, aby pomohli ženám prijať svoje telo.

Musíme byť ochotné liečiť naše negatívne emócie vzhľadom k čomukoľvek čo identifikujeme ako ženské, aby sme oslobodili ženskosť v nás. Božská ženskosť nemusí byť v nás ženách pestovaná alebo vytvorená. Sme to my. Je to podstatou našej voľby prísť do tohto život ako žena. A tak, je to všadeprítomná energia, ktorá je vždy tu. Je iba zahalená našimi myšlienkami a akciami. Ak začneme čistiť svoje mysle a životy od vecí, ktoré zahaľujú tú esenciu, začne sama ihneď prežiarovať na povrch. Je to vyčerpávajúce zahalenie podstaty toho, kto sme. A tak je čas prestať to potláčať. Je čas, aby sme ju prijali a nechali žiariť



--------------------------------------------
Preklad blogu: Gabi Fest
(Je to taký voľnejší preklad, vzhľadom na to, že som v prekladoch začiatočník. Ospravedlňte teda drobné nedostatky, ktoré sa v preklade môžu vyskytnúť. Ďakujem za pochopenie.)
Korektúry: ArPharazôn (Andrej Kras)

Originál článku v angličtine nájdete na tomto linku:
http://blog.thespiritualcatalyst.com/the-divine-feminine/

Tento článok je preklad z pôvodného článku a je ho možné v neskrátenej a neupravenej forme šíriť nekomerčným spôsobom s pridaním zdroja a vrátane všetkých v článku už uvedených zdrojov, linku na tento blog http://gabifest.blogspot.sk/2014/02/bozska-zenskost.html a celej tejto poznámky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára